Pro onnistuminen kirjainpalikat

Copywriting on prosessi, jolla saat tekstin onnistumaan

Pelottaako kirjoittaminen? Pitäisi saada raapusteltua omat ajatuksensa paperille, mutta kuinka jäsentää ne oikealla tavalla. Mistä aloitan? Osaanko muotoilla ajatukseni oikein?

Ja jos pelottaa, niin kuinka ikimaailmassa voi saada kirjoitettua juuri sen mitä ajattelee?!

Silloin saattaa putkahtaa mieleen, että entäpä jos käyttäisin copywriterin palveluita. Ehkä hän kirjoittaisi puolestani kaiken sen, mitä en edes ole osannut ajatella. 

Mutta mieleesi hiipii lisää kysymyksiä. 

Osaako hän kuitenkaan kirjoittaa sitä, mitä minä haluan? Sillä jos en itsekään tiedä, mitä haluan sanoa, kuinka hän sitten voisi? 

Ja entä jos hän lähettää minulle ihan vääränlaisen tekstin? Olenko ikuisesti jumissa huonon tekstin kanssa?

Kirjoittaminen on prosessi

Et ole jumissa, lupaan sen. Tekstiä hiotaan niin, että sinä pystyt allekirjoittamaan sen.

Mikään teksti ei kuitenkaan ole ensimmäisellä kerralla valmis. Tätä ei voi liikaa tähdentää, kun lähdet copywriterin matkaan.

On muutamia harvinaisia kertoja, jolloin ensimmäinen versio on ollut täydellinen, mutta useimmiten tarvitaan useampi kirjoituskerta.

Siksi ei kannata pelätä tätä prosessia ja copywriterin käyttöä. Se, että lähettämäni ensimmäinen versio ei olisikaan mieleinen, ei tarkoita etteikö lopputulos silti tulisi olemaan juuri sitä, mitä etsit. 

Nimittäin se ensimmäinen versio on vasta lähtökohta.

Teksti tulee täydelliseksi yhteistyössä

Kirjoitan antamasi alkuaineiston perusteella tekstin. Lähetän sen sinulle, mutta säikähdät kun se ei olekaan täsmälleen sellainen kuin kaipaat.

Olen kenties saattanut ymmärtää jonkin asian hieman väärin. Olen painottanut väärää asiaa tai käyttämäni kielikuva ei ole sinusta sopiva.

Älä huolestu. Sinun ei tarvitse keksiä oikeita ratkaisuja näihin asioihin. Riittää kun merkitset tekstiin ne seikat, jotka kaipaavat muutosta ja kerrot miksi näin on. Minä luen kommenttisi ja etsin oikean vaihtoehdon.

Sinun ei tarvitse tyytyä tekstiin, joka ei kuulosta oikealta, mutta jotta saan tekstiin sinun äänesi, tarvitsen kommentteja sinulta.

Älä pelkää punakynää

Usein on siis asiakkaiden kanssa käynyt niin, että kirjoitan mielestäni todella hyvän tekstin. Puhkun intoa kun ylpeänä lähetän tekstin luettavaksi ja kommentoitavaksi

Kun sitten saan kommentit niin tuntuu, että jokaisella rivillä on korjattavaa. Tekisi mieli repiä koko nivaska ja heittää kaikki roskakoriin, mutta tämä on minun työni. Tunteet voivat heilahdella, mutta prosessi kantaa eteenpäin.

Vedän siis syvään henkeä ja luen kommentit ja merkinnät uudelleen. Niiden taustalla on aina asiakkaan oma ajatus, joka minun täytyy sieltä löytää. 

Ilman kommentteja ja palautetta tekstistä ei koskaan voi tulla sellainen kuin sinä haluat ja siksi prosessia ei pidä pelätä. Ei minun, eikä sinun.

Vaikka palautteesta tulee aina mieleen alakoulun opettajan punakynä niin ilolla otan vastaan kaikki palautteet. Ilahdun kun ymmärrän asiakkaani toiveet ja ajatukset.

Sitten vain kirjoitan tekstin uudelleen.

Hyvä copywriting auttaa sinua täsmentämään omaa liiketoimintaasi

Älä siis sinäkään pelkää punakynän käyttöä, sillä joskus käy niin, että myös sinä itse alat vasta tämän prosessin myötä tajuta, mitä oikeastaan haluat. Eivätkä sinun syvimmät ajatuksesi olisi voineet tulla ilmi ilman, että aloimme yhteistyöhön.

Hyvä copywriting voi auttaa sinua selkeyttämään omia palveluitasi ja yhteisen kirjoittamisprosessin myötä ymmärrät, kuinka haluat itsestäsi ja yrityksestäsi kertoa.

Tekstiversioiden määrä

Kuinka kauan tekstiä sitten oikein hinkataan?

Useimmiten riittää yksi korjauskerta, joskus harvoin on tarvittu useampi. Eli hyvin kohtuullisessa ajassa teksti saadaan valmiiksi.

Uskaltaudu rohkeasti mukaan kirjoittamisprosessiin

Vuosia olen kirjoittanut ja muokannut omia ja toisten tekstejä ja oppinut että kirjoittaminen on prosessi. Vaativa, mutta ihana ja antoisa prosessi.

Täydellistä ei tule koskaan ensimmäisellä kerralla, mutta täydellistä ei koskaan saa jos ei uskalla kirjoittaa sitä ensimmäistä versiota, jota sitten lähdetään muokkaamaan.

Ota rohkeasti yhteyttä minuun niin lähdetään yhdessä muovaamaan sitä tekstiä, jota olet kenties jo pitkään halunnut kirjoittaa.

Ota yhteyttä  tai varaa suoraan etäpalaveri varauskalenteristani 😊

Samankaltaiset artikkelit