Nettisivutekstit houkuttelevat asiakkaat luoksesi

Kun kirjoittaa verkkosivuille, on otettava miljoona ja yksi asiaa huomioon. Kuka ehtii ja jaksaa pitää huolta siitä kaikesta?

Sinä tai minä.

Kumman valitset?

Osaat kirjoittaa. Kirjoitat blogeja, sähköposteja, artikkeleita ja oikeastaan ihan mitä vain. Näppäimiltäsi syntyy monenlaisia hienoja tekstejä, mutta kun pitäisi kirjoittaa nettisivuille, pää lyö tyhjää.

Kuinka kertoa palveluistaan niin, että kaikki tarpeellinen tulee kerrottua ja teksti silti voittaa lukijan puolelleen? Mitä asiakkaani oikeastaan kaipaavat? Entä miten hakukoneet suhtautuvat tekstiini?

Et ole yksin. Nettisivuille kirjoittaminen on erilaista kuin minkään muun tekstin kirjoittaminen. On otettava huomioon asiakasnäkökulma, hakukoneoptimointi, palvelun faktasisällöt, tekstin houkuttelevuus ja miljoona muuta seikkaa. 

Nettisivustosi tekniikka on ammattilaisen rakentama. Sivuillasi on upea graafinen ulkoasu ja loistavat valokuvat. 

Haluaisitko lisäksi juuri sinun palveluasi varten laaditut tekstit?

Kaisan teksti on himputin upeaa!

Heidi Härkönen, Ohjausavain Oy

Hakusana- ja palveluanalyysin kautta täsmälliseen tekstiin

Aloitan mielelläni nettisivujen tekstityöt hakusana-analyysilla, jotta saadaan selville, millä hakusanoilla ihmiset hakevat tietoa kyseisellä toimialalla ja aihepiirissä. Analyysin pohjalta saadaan selville millaista sanastoa tekstissä tulee käyttää, jotta se vastaa ihmisten tekemiin hakuihin.

Lisäksi teen palveluanalyysin eli tarkastelen palvelusi asiakasnäkökulmaa. Analysoin lyhyesti asiakaskuntaasi. Keitä he ovat ja miten juuri heille kannattaa asioista puhua. Selvitän, millainen palvelusi on ja millaista tietoa siitä tulee antaa, jotta asiakkaasi voivat tehdä ostopäätöksen.

Hakusana- ja palveluanalyysista saat kirjallisen raportin.

Sinulta faktat, minulta tunne

Minä tarvitsen sinulta faktoja tekstin pohjalle. Jotta tekstiin saadaan kaikki tarvittava tieto, teen sinulle palveluihisi liittyvän kysymyslistauksen. 

Kun vastaat huolella kaikkiin listan kysymyksiin ja kuvailet niiden avulla palveluitasi ja toimintaasi minulle mahdollisimman laajasti, osaan kirjoittaa sinulle tekstin, joka puhuttelee lukijaa. 

Mitä laajemmin palvelujasi ja toimintaasi minulle avaat kysymyspatterin vastauksien avulla, sitä paremmin pystyn kirjoittamaan niiden pohjalta tekstin, joka herättää lukijassa halun ostaa tarvitsemansa palvelun juuri sinulta.

Tekstiä ihmiseltä ihmiselle

Mitä tarvitaan, että satunnainen sivustokävijä päätyisi asiakkaaksesi?

Hän tarvitsee riittävän määrän tietoa palvelustasi, mutta pelkät faktat eivät riitä. Hänet tulee vakuuttaa että juuri sinä tarjoat tämän palvelun niin kuin hän toivoo.

Kirjoitan aina ihmiseltä ihmiselle. Kirjoittamani teksti on ymmärrettävää ja helppolukuista ja pyrin löytämään täsmällisiä ilmauksia ja sanoja. Tavoitteenani on luoda teksti, joka soljuu kuin ystävällinen keskustelu sinun ja asiakkaasi välillä.

Hän kokee, että sinä ymmärrät häntä ja hänen tarpeitaan. Tekstillä toivotat asiakkaasi tervetulleeksi.

Kuinka aloitamme?

Jos tiedät, mitä haluat kertoa nettisivuillasi niin upeaa. Mikäli et tiedä, vielä parempaa, sillä yhteistyömme kautta voit löytää juuri ne seikat joita et muuten ehkä olisi tullut ajatelleeksikaan.